Personligt

Peter Jansson Namn: Peter Jansson
Tilltalas: Peja
Civilstånd: Singel
Konstitution: Medelvikt/längd
Ideologi: Pragmatiker

Presentation

Jag är yrkesutövande dataingenjör sedan 1996.
Efter dessa år tycker jag nu att följande små rader är en passande beskrivning på mig:

Historia

Karriären började på Syntronic AB och blev en rivstart in i databasernas värld, ett område som jag snabbt fattade tycke till och har haft stor nytta av i alla år.

Jag spenderade sedan ca 3 år på Ericsson i täten av utvecklargänget och blev något av en inofficiell teamledare.
På Ericsson lärde jag mig vikten av att göra sig av med sin prestige i en grupp och se en lite större bild av det alla håller på med.
Dessutom så lärde jag mig uppskatta god dokumentation och nyttan den gör.

Efter Ericsson så kom jag in på uppdrag på Telia i ca 3 år där miljön var en helt annan. Från hårdvarunära Windows-programmering så hamnade jag nu i en UNIX-dominerad värld med databaser, statistik, nätverksteknik och helt nya programmeringsspråk.

Här blev jag en mer officiell teamledare och tog gärna hand om allt administrativt, t.ex. planering, dokumentation, rapportering och avstämning mot kund, prioritering av uppgifter, m.m.

Under denna tid så insåg jag hur mycket sociala egenskaper kan hjälpa upp besvärliga situationer, t.ex. att aldrig ducka undan ansvar och låta kunden hela tiden behålla kontrollen över vad som tas fram.

Den stora förändringen kom 2007 när jag bestämde mig för att starta eget. Kombinationen av ansvar och frihet detta innebär visade sig vara exakt den miljö som jag önskat i alla år.

Sammantaget så är det att hitta passande lösningar till andra på ett effektivt sätt som varit det mest givande under alla uppdrag som konsult.

Personligt

Jag är singel utan barn och bor nu i Gävle. Här spenderar jag större delen av min fritid med promenader, ordna hemma i lägenheten och umgås med vänner och bekanta.

Med vänliga hälsningar
/Peter Jansson